Praktische informatie

Wil je meer informatie over hoe een Taxipas verlengd moet worden? Welke aanvullende voorwaarden er gelden bij GOED? Of onder welke CAO je cliënt zal vallen?

Chauffeurskaart aanvragen en verlengen

Als jouw cliënt wil werken als taxichauffeur, moet deze in het bezit zijn van een geldige chauffeurskaart, de taxipas. Deze is nodig ter identificatie en voor het registreren van rust- en rijtijden in de boordcomputer.

Om deze taxipas aan te vragen, is het taxichauffeursdiploma verplicht. De kosten hiervan worden vaak vergoed. Er zijn drie soorten diploma’s. Het behalen daarvan gebeurt door middel van een theorie- en praktijkexamen. Wij raden aan om vooraf enkele lessen te volgen.

De taxipas is vijf jaar geldig. Om de geldigheid te verlengen is het belangrijk om dit minimaal drie maanden voordat de geldigheid verloopt, aan te vragen. Dit kan de cliënt doen via Kiwa. Naast het papierwerk is er ook een medische keuring nodig voor het verlengen.

Wil je cliënt graag het taxichauffeursdiploma halen? Of moet de taxipas verlengd worden? Wij geven begeleiding bij het halen, aanvragen en verlengen.

CAO

Als je cliënt aan de slag gaat als taxichauffeur via GOED, valt deze onder de CAO Zorgvervoer en Taxi. Hierin zijn verschillende afspraken beschreven omtrent onder andere loon, werk- en rusttijden, vakantiedagen.

Heb jij (een) cliënt(en) die graag (weer) aan de slag wil(len) als taxichauffeur? Wij gaan op zoek naar de geschikte werkplek en zorgen voor training en opleiding!